2021-05-05 13:34:08• hírek • Szatmár.ro

Gaia: fotóversenyt hirdetett a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

A G. M. Zamfirescu Kulturális Központ közösségi oldalán jelentette be, hogy fotóversenyt hirdetnek, melyre a Gaia című alkotást megörökítők telefonos, illetve fényképezőgéppel készült fotókkal is nevezhetnek.

A nevezőknek pusztán annyi dolguk van, hogy fényképes formában, saját ízlésüknek megfelelően megörökítik a Coposu sétányon megtekinthető földgömböt, lájkolják és követik a kulturális központ oldalát, majd pedig a fotót nyilvánosan megosztják a Facebookon, használva a #LightsInTheStreet2021 és  #ilovesatumare hashtageket. A beérkezett munkákat a rendezvény szervezőiből és fotósaiból álló zsűri fogja értékelni, a nyerteseket pedig május 10-én, 18 órakor jelentik be. S hogy mi a tét? Nos, a felhívás szerint a nyeremény öt darab, elektronikai cikkek vásárlására alkalmas, egyenként 300 lej értékű vásárlási utalvány lesz.


"A Lights in the Street programban látható Gaia névadója egyébként az őselemek egyikeként testesítette meg a földet, ő volt a Földanya. A brit művész, Luke Jerram fényinstallációja NASA fotók alapján készített hű ábrázolása bolygónknak, a Földnek. Átmérője 7 méter, felületének egy centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. Alkotásával a művész nemcsak elkápráztatni akar, hanem tanítani is, ráébreszteni minket arra, hogy otthonunk, a Föld bolygó egészen különleges.


Gaia másodjára érkezik Romániába, miután a Lights on Romania 2019-es kiadásán a The Office épületénél egyszer már megfürdött a csodálkozó tekintetekben. A helyszín ezúttal, a Lights in the Street égisze alatt Szatmárnémeti, ahol folytatja küldetését: felhívja az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontos az a hely, ahol élünk. Gaia gyógyító fénye a Corneliu Coposu sétányt világítja be. Egy helyet, ahol csendre és megnyugvásra találhatunk, hiszen ezekre van a mostani körülmények között a leginkább szükségünk" - ismertette korábban a látványos alkotást a kulturális központ.


Az installáció május 9-ig minden nap 5 és 22 óra között látható – ingyenesen – Szatmárnémeti új központjában. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy Gaia megtekintése során is figyeljenek a járványügyi előírásokra, viseljenek maszkot és tartsák be az ajánlott távolságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: